Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ως γνωστόν μεγάλη καθυστέρηση έχει προκύψει στις πληρωμές των συναδέλφων που εργάζονται στα δικαστήρια, κυρίως εκείνων που εργάζονται με παράταση από το προηγούμενο εξάμηνο. Θυμίζουμε οτι μέχρι στιγμής, μέσα Ιουνίου, οι συνάδελφοι που εργάζονται στα δικαστήρια από 15/1/2013 έχουν πληρωθεί μόνο τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο ενώ οι συνάδελφοι που συνεχίζουν να εργάζονται με παράταση από το προηγούμενο εξάμηνο (15/9/2012-15/3/2013), μόλις πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2013.
Δεδομένου οτι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι γνωστό πρόβλημα του προγράμματος, το γεγονός οτι το τρέχον εξάμηνο ξέφυγαν από κάθε όριο σε συνδυασμό με φήμες προερχόμενες από στελέχη του Υπ. Δικαιοσύνης οτι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης του προγράμματος έχουν προκαλέσει έντονη ανασφάλεια στους συμμετέχοντες συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε μάλιστα οτι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το οποίο εκταμιεύει τα σχετικά κονδύλια και επομένως υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι αδύνατον να υπάρξει πρόβλημα στην χρηματοδότηση.
Ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης με επίσημο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους του Υπ. Δικαιοσύνης έχουμε ήδη αιτηθεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων και ταυτόχρονα την πλήρη ενημέρωσή μας για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών και την οικονομική κατάσταση του προγράμματος. Στα πλαίσια αυτά η συνέλευση των συναδέλφων στα δικαστήρια που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/2/2013 αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση τριών συμβολικών τρίωρων στάσεων εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα.
Το ΔΣ του ΣΑΔΘ, σύμφωνα με τα παραπάνω προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (10.00 - 13.00) τις ημέρες Τρίτη 18/6/2013, Τετάρτη 19/6/2013 και Πέμπτη 20/6/2013 απαιτώντας την άμεση απάντηση του Υπουργείου στα παραπάνω αιτήματα, ζητώντας ταυτόχρονα την κατανόηση των υπαλλήλων των δικαστηρίων και του κοινού για την πιθανή ταλαιωρία.
Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700
Για το ΔΣ του Συλλόγου ΑΣκουμένων ΔΙκηγόρων Θεσσαλονίκης,
Ο Πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης                                                 Πολυχρονίου Στεφανία

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ με την αυταρχική πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 13/6/2013.

Ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στον αυταρχισμό, την πολιτειακή εκτροπή και τις απολύσεις!

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Ως κεραυνός εν αιθρία ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μεταξύ πληθώρας υβριστικών και απαξιωτικών σχολίων η κατάργηση της ΕΡΤ. Σαν αποτέλεσμα 2656 άνθρωποι βρέθηκαν άνεργοι, η χώρα στερήθηκε την δημόσια ραδιοτηλεόρασή της, η ελληνική κοινωνία έχασε την κυριότερη πηγή ποιοτικής ψυχαγωγίας και οι Έλληνες του εξωτερικού τον βασικότερο σύνδεσμό τους με την χώρα.

Ο τρόπος που η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο του ραδιοτηλεοπτικού κολοσσού της ΕΡΤ μόνο δέος μπορεί να προκαλέσει στο νομικό κόσμο αλλά και σε κάθε πολίτη. Πρόκειται για απόφαση χωρίς καμία νομιμοποίηση και χωρίς κανένα συνταγματικό έρεισμα. Η επίκληση του α. 44 παρ. 1 του Συντάγματος και η κωμικοτραγική αναφορά στον έκτακτο, εξαιρετικά επείγον και απρόβλεπτο χαρακτήρα της κατάστασης που αντιμετωπίζεται από το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχουν ξεκάθαρα προσχηματικό χαρακτήρα και φυσικά αδυνατούν να καλύψουν τον κατάφορα παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα της εν λόγω ΠΝΠ. 

Δυστυχώς παρατηρούμε την πλήρη απαξίωση της συνταγματικής νομιμότητας και την τρομακτική διολίσθηση της χώρας σε μη δημοκρατικές καταστάσεις. Εξάλλου στην συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όχι μόνο συνεχίστηκε η απαξίωση του κοινοβουλίου αλλά δεν ερωτήθηκαν καν οι κυβερνητικοί εταίροι. Το κλείσιμο λοιπόν κατ' αυτόν τον τροπο της ΕΡΤ προκαλεί και για συμβολικούς λόγους ανησυχητικούς συνειρμούς από άλλες δεκαετίες.

Ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καταγγέλλουμε την ΠΝΠ της κυβέρνησης ως απόλυτα παράνομη και αντισυνταγματική και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την απόφασή της. 
Οι ασκούμενοι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και θα συμμετάσχουμε σε κάθε κίνηση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης. 

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700

Για το ΔΣ του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης                                                          Πολυχρονίου Στεφανία

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Την Παρασκευή 14-6-2013 στις 13.30 στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ασκούμενων δικηγόρων στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προκειμένου να καθοριστεί η μορφή των κινητοποίησεων και των δράσεών μας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και στην πιθανή έλλειψη χρηματδότησης του προγράμματος άσκησης στα δικαστήρια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν και να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους!!

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκη