Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κοινή Ανακοίνωση ΕΑΝΔιΘ - ΣΑΔΘ για τον πνιγμό των 12 μεταναστών στο Φαρμακονήσι.


Προσβλητική για τη χώρα και για τον κάθε Έλληνα η εγκληματική συμπεριφορά ανδρών του Λιμενικού Σώματος, η οποία οδήγησε στον πνιγμό 12 μεταναστών (μεταξύ των οποίων 9 παιδιά) στο Φαρμακονήσι Ανεξάρτητα της άποψης που ο καθένας έχει για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί απλά πολιτική επιλογή αλλά είναι απάνθρωπη δολοφονία αβοήθητων ανθρώπων. 

Αντίστοιχα απαράδεκτη είναι και η στάση πολιτικών εκπροσώπων προερχόμενων από την κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν το γεγονός όχι με τον δέον αποτροπιασμό, αλλά με κριτική για τις καταγγελίες του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προσθέτοντας μάλιστα ότι "κανείς δεν θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα στους μετανάστες". Αυτές οι δηλώσεις, παρά την προσπάθεια συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού, το μόνο που πετυχαίνουν δυστυχώς είναι να διασύρουν την χώρα διεθνώς ακόμα περισσότερο, την στιγμή μάλιστα που οι επικρίσεις κορυφώνονται απαιτώντας την απόδωση ευθυνών. Είναι άλλωστε γνωστός ο άθλιος τρόπος μεταχείρισης των αλλοδαπών από τις ελληνικές αρχές στην είσοδο, παραμονή και νομιμοποίηση τους.


Η ανθρώπινη ζωή και τα θεμελιώδη δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και φυσικά δεν μπορούν να βρίσκονται σε στο έλεος πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και ως νομικοί επιστήμονες καταγγέλουμε το συμβάν, απαιτούμε την άμεση απόδωση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, όπου υπάρχουν και επιζητούμε την άμεση ευαισθητοποίηση και αντίδραση της κοινής γνώμης σχετικά με την κατάσταση των αλλοδαπών στην Ελλάδα.


Θεσσαλονίκη 25-1-2014
Τα ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ και του ΣΑΔΘ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας


Η ΕΑΝΔιΘ και ο ΣΑΔΘ σας προσκαλούν στην κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στο Punto Es (περιοχή Δικαστήρια). Μαζί με το φλουρί ο τυχερός θα κερδίσει δωρεάν ετήσια συνδρομή στο περιοδικό "Ελληνική Δικαιοσύνη", χορηγία των εκδόσεων Σάκκουλα. Είσοδος ελεύθερη.


Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΔιΘ                                                                              Ο Πρόεδρος του ΣΑΔΘ
Μήττας Μιχάλης                                                                                          Θράσος Γαβαθόπουλος

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Επιτροπές ΣΑΔΘ


Ο Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, συγκροτεί μη αιρετές επιτροπές, αποτελούμενες από μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και θητεία ίση με εκείνη του ΔΣ. Οι επιτροπές αυτές είναι τριμελείς, αποτελούμενες από ένα μέλος του ΔΣ και δύο ΜΗ εκλεγμένα στα όργανα του ΣΑΔΘ μέλη. Αποφασίζουν ελεύθερα για τον τομέα αρμοδιότητάς τους και οι αποφάσεις τους προωθούνται, επικυρώνονται από το ΔΣ και εκτελούνται από το ΣΑΔΘ. Ιδρύονται οι εξής επιτροπές:

α) Επιτροπή Πολιτισμού, με αρμοδιότητα την διαχείριση της θεατρικής ομάδας και των καλλιτεχνικών δράσεων του ΣΑΔΘ.
β) Επιτροπή Εθελοντισμού, με αρμοδιότητα την οργάνωση την εθελοντικών δραστηριοτήτων (πχ Αρσις ΜΚΟ).
γ) Επιτροπή Δικαστηρίων, με αρμοδιότητα την εποπτεία, έλεγχο και βελτίωση της άσκησης στα δικαστήρια.

Όσα μέλη του ΣΑΔΘ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να μας το δηλώσουν μέσω email στο askoumenoithess@yahoo.com και ένδειξη "Επιτροπές", έως 30-1-2014. Η επιλογή θα γίνει με κλήρωση.

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εκπτωτικές Κάρτες Μέλους

Τα στοιχεία των μελών του ΣΑΔΘ προκειμένου να εκδοθούν οι εκπτωτικές κάρτες Σάκκουλα θα αποσταλούν την Παρασκευή 17-1-2014. Όσοι δεν έχουν ήδη εγγραφεί στον ΣΑΔΘ (είτε μέσω αίτησης είτε μέσω email) δύνανται να εγγραφούν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία προκειμένου να συμπεριληφθούν στην επόμενη παραλαβή εκπτωτικών καρτών.

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ!!!

Ξείνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την δικηγορική άσκηση για το πρώτο εξάμηνο του 2014!!! Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ασκούμενοι οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει 12 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής τους στα μητρώα ασκουμένων δικηγόρων. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ υπάρχει μέχρι τις 10/1/2014 και η υποβολή αυτής θα γίνεται στο γραφείο 8 του ΔΣΘ στο δικαστικό μέγαρο (4ος όροφος).

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΝΔιΘ εύχονται σε όλους τους συναδέλφους καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες!! 
Το νέο έτος να μη διστάσουμε να διεκδικήσουμε τα όνειρά μας και να πετύχουμε τους στόχους μας!! 
Ευτυχισμένο το 2014!!