Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Άσκηση Δικαστήρια - Πληρωμές

Μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας και ενημέρωσή μας από το Υπ. Δικαιοσύνης πληροφορηθήκαμε πως οι απαραίτητοι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και η έγκριση του κονδυλίου από το ΕΣΠΑ έγινε πριν τρεις (!) ημέρες. Ως εκ τούτου, η αμοιβή μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη στους τραπεζικούς λογαριασμούς πιθανόν από σήμερα και πάντως το αργότερο έως την Δευτέρα.

ΕΑΝΔιΘ

Επικοινωνία: eandith@gmail.com, askoumenoithess@blogspot.com, τηλ. 6970057700

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Συνέχεια Αποχών

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15/12/2014
Απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συνεδρίασε στις 15/12/2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014.

Η πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές, οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά αποδοχή των θέσεων του Δικηγορικού Σώματος.
Κατόπιν τούτων, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί εντός 24 ωρών, Συντονιστική Επιτροπή και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ
Β'   ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ   2014


          Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι θα διεξαχθούν   ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ   στους εξής κλάδους δικαίου:


Δευτέρα                                        15.12.2014         ώρα 19.00 – 21.00
Εμπορικό                            (Εισηγητές: Αργ. Αργυριάδης – Ι. Φωτιάδης)
Τρίτη                                             16.12.2014         ώρα 19.00 – 21.00
Αστικό Δίκαιο                   (Εισηγητές: Αντ. Μπιλίσης – Ηλ. Ανδρέου)
Τετάρτη                                        17.12.2014         ώρα 19.00 – 21.00
Ποινική Δικονομία                        (Εισηγητές: Γ. Παναγοπούλου)
Πέμπτη                                         18 .12.2014        ώρα 17.30 – 21.00 
Πολιτική Δικονομία – Κώδικας Δεοντολογίας    (Εισηγητής: Νικόλαος Βαλεργάκης)
Ποινικό Δίκαιο                     (Εισηγητές: Χρ. Ράπτης  - Κων. Χατζηκώστας)
                 

          Τα σεμινάρια  θα πραγματοποιηθούν στον 3ο όροφο του κτιρίου του Δικηγορικού Συλλόγου στη Διαγώνιο (Τσιμισκή 103 - Βύρωνος).

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Προφορικές Εξετάσεις Β' Εξεταστικής Περιόδου



Ανακοινώνεται ότι οι προφορικές εξετάσεις της Β' Εξεταστικής Περιόδου θα διεξαχθούν την Παρασκευή 19/12/2014, Σάββατο 20/12/2014 και για τους συναδέλφους των εκτός Θεσσαλονίκης Πρωτοδικείων την Κυριακή 21/12/2014. Οι ώρες καθώς και η αλφαβητική κατανομή των υποψηφίων δικηγόρων θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 15/12/2014. Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Επικοινωνία: eandith@gmail.com, askoumenoithess.blogspot.com, τηλ. 6970057700, 6987558888.

Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης 

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΧΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε  σήμερα 05.12.2014 στην Αθήνα, αποφάσισε την επικύρωση του αποτελέσματος του πανελλαδικού δημοψηφίσματος δικηγόρων και συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποχή διαρκείας από την Δευτέρα 08.12.2014.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αποτελέσματα Δημοψηφίσματος

Πανελλαδικά

ΝΑΙ  1561  6.89%
ΟΧΙ  21072  93.06%

ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  11447
ΑΠΟΧΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ Ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  7881

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

ΝΑΙ 188
ΟΧΙ 3157




ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1831
ΑΠΟΧΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ Ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1128

Η καταδίκη του σχεδίου του νέου ΚΠολΔ είναι μαζική από τον δικηγορικό κόσμο. Ταυτόχρονα, η διάθεση για κινητοποιήσεις διατυπώθηκε σαφώς, επικρατώντας με απόλυτη πλειοψηφία επι των ψηφισάντων.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΠΟΛΔ


Σήμερα Τρίτη 2-12-2014 και την Τετάρτη 3-12-2014 διεξάγεται το δικηγορικό δημοψήφισμα που προκήρυξε η Πανελλαδική Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων. Το δημοψήφισμα διενεργείται ώρες 07.00 - 19.00 στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, για το κατατεθέν σχέδιο του ΚΠολΔ καθώς και για τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η συμμετοχή και η καταδίκη δια της ψήφου όλων μας στην διαδικασία αυτή, είναι όσο ποτέ αναγκαία, καθώς το σχέδιο του Κώδικα που παρουσιάστηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις του νομικού κόσμου της χώρας, στοχεύει αποκλειστικά στην διασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτικών ιδρυμάτων και των μεγάλων δικηγορικών εταιριών σε βάρος του πολίτη και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων.
Για τους λόγους αυτούς, ως ΕΑΝΔιΘ, καλούμε όλους τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης και ιδίως τα μέλη μας και τους νέους συναδέλφους, να προσέλθουν στις κάλπες, έχοντας πλήρη συνείδηση των συνθηκών που επικρατούν και των προθέσεων των συντακτών του σχεδίου του νέου ΚΠολΔ. Η πλήρης αποδοκιμασία του νέου Κώδικα είναι επομένως απαραίτητη, δια του «ΟΧΙ» στην σημερινή διαδικασία και την συνέχιση των κινητοποιήσεών μας με αμείωτη ένταση και την μορφή των αποχών, έως την απόσυρση του σχεδίου και την επαναφορά του προς συζήτηση.

Επικοινωνία: eandith@gmail.com, facebook/EΑΝΔιΘ, τηλ. 6970057700

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ
Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γραμματέας

Μήττας Μιχάλης                                                                     Φουλίδου Ανδριάνα

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΝΔΙΘ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ




Ο συνήγορος υπεράσπισης του κρατουμένου Ν. Ρωμανού, Φ. Ραγκούσης, απηύθυνε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, δια δελτίου τύπου το οποίο έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο Διαδίκτυο, επείγον κάλεσμα, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του Ρωμανού, η οποία είναι αποτέλεσμα της απεργίας πείνας την οποία ξεκίνησε λόγω της άρνησης του Συμβουλίου των Φυλακών να του χορηγεί άδειες παρακολούθησης μαθημάτων στη σχολή στην οποία πέρασε μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.

Σε ένα κράτος δικαίου, πρωτεύον μέλημα του οποίου είναι και οφείλει να είναι, ως προς κάθε άτομο που εκτίει στερητική της ελευθερίας του ποινή, ο σωφρονισμός αυτού όχι μόνο τυπικά αλλά – κυρίως – ουσιαστικά, ώστε να μπορεί όσο το δυνατό περισσότερο να διασφαλισθεί η σταδιακή και ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία μετά την έκτιση της ποινής του, ο σωφρονισμός οφείλει να ξεκινά ήδη μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα και οφείλει φυσικά να καλύπτει και ζητήματα παιδείας και επιμόρφωσης του κρατουμένου.
Υπό αυτό το πρίσμα, σε εμάς, ως Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, είναι αδιανόητο να δεχθούμε την άρνηση χορήγησης των σχετικών αδειών σε έναν άνθρωπο, και δη σε ένα νέο παιδί μόλις 21 ετών, για την παρακολούθηση μαθημάτων στη σχολή στην οποία πλέον ανήκει, αφού εισήχθη σε αυτή μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών. Η ποινή επ' ουδενί τρόπω δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση ενός νέου ανθρώπου, τη στιγμή που με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων, αυτή είναι σίγουρα (και επιτακτικά) εφικτή.

Καλούμε λοιπόν τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν του ζητήματος το συντομότερο δυνατό, έχοντας υπόψη ότι διακυβεύεται η ζωή και η σωματική ακεραιότητα ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος εκτίει την ποινή που του επιβλήθηκε για συγκεκριμένες πράξεις, και όχι για την ιδεολογία και το φρόνημά του, τα οποία είναι αδύνατο να ποινικοποιούνται σε μία προοδευτική κοινωνία. Ο Ν. Ρωμανός επιθυμεί να κάνει χρήση των αναφαίρετων θεμελιωδών δικαιωμάτων του, και πρέπει να βρεθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα αυτό, και όχι απλώς “να αποφύγουμε τα χειρότερα” δια πρακτικών όπως η αναγκαστική σίτιση, οι οποίες επ' ουδενί προσιδιάζουν στο κράτος δικαίου το οποίο οραματιζόμαστε.
Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δι.Θ.

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης                                                        Φουλίδου Ανδριάνα