Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Συντονισμός ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ

Πολίτες και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την Τετάρτη 19-11-2014, ώρα 18.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, εκδήλωση - συνέλευση προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των αυξήσεων των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και να συντονιστεί η κοινή προσπάθεια για απόσυρση των αυξήσεων.

Ως Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης πιστεύουμε πως οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι δυνατόν προχωρούν σε αυξήσεις εισιτηρίων την στιγμή που η ανεργία αυξάνει διαρκώς, η επισφαλής εργασία κλιμακώνεται και οι μισθοί κατρακυλούν. Ειδικά όσον αφορά στους ασκούμενους δικηγόρους, εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας τους και της κατάστασης των αμοιβών τους, έχουμε ήδη από το 2011 καταθέσει στον ΟΑΣΘ αίτημα για υπαγωγή τους στο μειωμένο κόμιστρο. 

Η συλλογική διεκδίκηση είναι επομένως εντελώς απαραίτητη και για τον λόγο αυτό ως ΕΑΝΔιΘ συμμετέχουμε στον Συντονισμό και καλούμε όλα τα μέλη μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση - συνέλευση της Τετάρτης. 

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης                                        Φουλίδου Ανδριάνα


Ακολουθεί η πρόσκληση του Συντονισμού:

"Ο «Συντονισμός πολιτών & συλλογικοτήτων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ» διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση - συνέλευση για το ζήτημα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στις 18.30 μ.μ. Στην συνέλευση προσκαλούνται όλοι οι κοινωνικοί φορείς της πόλης, πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών για να συζητήσουμε την ασφυκτική για το εισόδημα της εργαζόμενης πλειοψηφίας κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αύξηση του εισιτηρίου στις δημόσιες μεταφορές της πόλης.

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση  και συζήτηση για το σκανδαλώδες καθεστώς στο οποίο αυτές τελούν (ιδιωτικό μονοπώλιο του ΟΑΣΘ), καθώς και τις άλλες παραμέτρους του αδιεξόδου στις μεταφορές που έχουν οδηγήσει την πόλη μας σε κυκλοφοριακό έμφραγμα. Καλούμε όλες και όλους στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για να αναλάβουμε άμεση πρωτοβουλία ενάντια σε συμφέροντα και μεθοδεύσεις που υποβαθμίζουν τραγικά την καθημερινότητά μας. 

Ζητούμε:
-Απόσυρση των αυξήσεων των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ!
-Δωρεάν μετακινήσεις ανέργων, μαθητών, φοιτητών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων!
-Δημόσιο και ποιοτικό φορέα μαζικών μεταφορών!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-265730, 69553355317"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου