Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Κατόπιν επικοινωνίας και ενημέρωσής μας με το Υπ. Δικαιοσύνης αλλά και με τον ΔΣΘ, μας επιβεβαιώθηκε πως δεν υφίσταται χρηματοδότηση για την προκήρυξη νέου εξαμήνου άσκησης στα δικαστήρια και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει προκήρυξη στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Συγχρόνως, το Υπ. Δικαιοσύνης μας διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση επαρκεί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για τους συναδέλφους που ήδη εργάζονται και επομένως δεν θα υπάρξουν κωλύματα στην καταβολή των αμοιβών τους έως την ολοκλήρωση του τρέχοντος εξαμήνου.

Ως ΕΑΝΔιΘ θεωρούμε απαράδεκτη την αδυναμία του Υπ. Δικαιοσύνης να συνεχίσει την χρηματοδότηση, έστω και με ίδιους πόρους, ενός που προγράμματος που, παρά τις όποιες ατέλειες και δυσλειτουργίες αντιμετώπιζε, αποτελούσε σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της άσκησης διασφαλίζοντας παράλληλα θέσεις εργασίας σε συναδέλφους στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της δικηγορίας. Για τους λόγους αυτούς ήδη εδώ και πάνω από έξι μήνες ζητούμε την επέκτασή του και σε άλλους φορείς (δήμοι, ΝΠΔΔ κλπ) κατά τα προβλεπόμενα στο νέο Κώδικα Δικηγόρων.

Ήδη πιέζουμε, σε συνεργασία και με τον ΔΣΘ, προκειμένου να βρεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα άμεση λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης του προγράμματος, προκειμένου να υπάρξει νέα προκήρυξη μέσα (δεδομένων και των καθυστερήσεων λόγω των ενδιάμεσων των εκλογών) στους επόμενους μήνες.

Επικοινωνία: askoumenoithess.blogspot.com, eandith@gmail.com, τηλ. 6970057700

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης                                   Φουλίδου Ανδριάνα

1 σχόλιο:

  1. Ξέρει κανεις αν εχει υπάρξει σχετικη ενημερωση μετεκλογικα; Οχι πως θα αλλαξει κατι φανταζομαι αλλα για τους τυπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή