Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Επειδή όλοι έχουμε παρατηρήσει κυρίως στον χώρο του δικαστικού μεγάρου τις πολυάριθμες αγγελίες που ζητούν ασκούμενους αλλά και δικηγόρους για συνεργασία ή γραμματειακή υποστήριξη με το φαινόμενο των εμφανέστατων διακρίσεων στο φύλο των ενδιφερομένων να γίνεται εντονότερο, αποστείλαμε αίτημα προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να αναλάβει δράση. Οι διακρίσεις στο φύλο στην αγορά εργασίας απαγορεύονται ρητά τόσο από το εργατικό δίκαιο όσο και από το Σύνταγμα. Είναι επομένως υποχρέωση του ΔΣΘ να παρέμβει και να συνετίσει τα μέλη του που συστηματικά προβαίνουν σε τέτοιου είδους διακρίσεις. Ακολουθεί το αίτημα: 


     Α  Ι Τ  Η  Σ  Η



ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη   29.6.2012



ΠΡΟΣ ΤΟ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύμφωνα με το αρ. 11 Ν. 3896/2010 « 1. Απαγορεύεται κάθε μορφής άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω φύλου ή λόγω οικογενειακής κατάστασης, όσον αφορά στους όρους πρόσβασης στη μισθωτή ή μη απασχόληση ή γενικά στην επαγγελματική ζωή, περιλαμβανομένων των κριτηρίων επιλογής και των όρων πρόσληψης, ανεξαρτήτως του κλάδου δραστηριότητας και σε όλα τα επίπεδα της επαγγελματικής ιεραρχίας.

 2. Απαγορεύεται κάθε αναφορά στο φύλο ή στην οικογενειακή κατάσταση ή η χρήση κριτηρίων και στοιχείων που καταλήγουν σε άμεση ή έμμεση διάκριση με βάση το φύλο, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 2, όσον αφορά στις δημοσιεύσεις, αγγελίες, διαφημίσεις, προκηρύξεις, εγκυκλίους και κανονισμούς, που αφορούν σε επιλογή προσώπων για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας, την παροχή εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ή τη χορήγηση επαγγελματικών αδειών».

Προσκομίζουμε δε έξι (6) αγγελίες δικηγόρων Θεσσαλονίκης για θέσεις ασκουμένων και συνεργατών που απευθύνονται αποκλειστικά στο γυναικείο φύλο, κατά παράβαση της ως άνω διάταξης. Κατόπιν αυτού, καλούμε το Σύλλογό σας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρθούν οι εν λόγω αγγελίες και να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Η συνδρομή σας στην εν λόγω προσπάθεια είναι όχι μόνο θεμιτή αλλά και αναγκαία.




ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο Πρόεδρος,
Μήττας Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου