Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Υποχρεωτική Ασφάλιση Ασκούμενων Δικηγόρων


Από τον Άυγουστο του 2011 η ασφάλιση των ασκούμενων δικηγόρων στον Τομέα Υγείας Δικηγόρων είναι υποχρεωτική. Αν λάβει κανείς υπόψιν τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, τις μηδαμινές απολαβές των ασκούμενων δικηγόρων από την εργασία τους και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών (εγγραφή-εξαμηνιαίες εισφορές) εύκολα αντιλαμβάνεται τον παράλογο και καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα της ρύθμισης. Οι ασκούμενοι δικηγόροι εξωθούνται σε αναγκαστική εισφοροδιαφυγή λόγω αδυναμίας!

Ως εκ τούτου είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη η σχετική νομοθετική ρύθμιση να καταργηθεί ή έστω να ανασταλλεί άμεσα. Εναλλακτικά, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, μόνη λύση φαίνεται η ανάληψη της υποχρέωσης αυτής από τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους ή τους ασκούντες δικηγόρους.

Ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, καλούμε σε συνεργασία τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, την Πανελλαδική Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, τις υπόλοιπες ενώσεις ασκουμένων και νέων δικηγόρων και κυρίως ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, ασκούμενους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης και της χώρας ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης και επικοινωνίας με όσους φορείς και πρόσωπα μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν.

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου