Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ημέρα για την Ανεργία και την Επισφάλεια στην Εργασία


Η ομάδα "Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Απασχολουμένων" διοργανώνει το Σάββατο 20/4/2013 σειρά δράσεων για την ημέρα για την ανεργία και την επισφάλεια στην εργασία.

Σήμερα, σε περίοδο ύφεσης, πολιτικών λιτότητας και κοινωνικής βαρβαρότητας η αλληλεγγύη μεταξύ των ομάδων εργαζομένων μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά και εποικοδομητικά. Ως ασκούμενοι δικηγόροι, ευρισκόμενοι εγκλωβισμένοι σε καθεστώς εργασιακής ασάφειας και ανασφάλειας, οφείλουμε να έχουμε συμμετοχή σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Η αλληλεγγύη, σε απάντηση προς τον ελιτισμό που διακρίνει κατά κανόνα τους παλαιότερους συναδέλφους μας, μπορεί να αποτελέσει όπλο της γενιάς μας απέναντι στην οικονομική φρίκη που βιώνουμε!

Ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε συμμετοχή στις δράσεις της Ημέρας για την Ανεργία και την Επισφάλεια στην Εργασία και αναλυτικότερα:
Συνάντηση στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας από τις 10 το πρωί, για να μοιράσουμε υλικό και να φτιάξουμε μαζί πλακάτ και πανό. Πορεία θα ξεκινήσει στις 13.00 και με συνθήματα και μουσική θα γυρίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 15.00 στον πεζόδρομο θα υπάρχει φαγητό από την Κουζίνα Αλληλεγγύης. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει η συνέλευση ανέργων κι επισφαλώς εργαζομένων, η οποία στοχεύει σε μια συμμετοχική διαδικασία και φιλοδοξεί να καταλήξει σε ένα πρώτο κοινό ψήφισμα και πρόγραμμα δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου