Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μόνο έκπληξη μπορούν να μας προκαλέσουν οι υποτιμητικές αναφορές που δεχθήκαμε από εκπρόσωπο του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υπ. Διδακτόρων Νομικής Θεσσαλονίκης σε εντελώς ανύποπτο χρόνο. Κατηγορώντας με τρόπο προσβλητικό μέλη του Συλλόγου μας για "παραπληροφόρηση" και τον ίδιο τον Σύλλογο μας για "ειρωνίες" απαξιώνουν το σύνολο των προσπαθειών και του έργου που έχει γίνει από τον Σύλλογο Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, τους εκπροσώπους και κυρίως όλα τα μέλη του. Η πολιτική και ο κακώς νοούμενος συνδικαλισμός στον οποίο αναφέρεται ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών δεν μας αφορούν και ετεροχρονισμένες οδηγίες για το πώς λειτουργούμε δεχόμαστε.

Όσον αφορά στην ουσία της ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρθηκε ο Σύλλογός μας με τον απαραδεκτο αυτο τρόπο, ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε από στελέχη του ΔΣΘ την πρόθεσή τους να διανείμουν κώδικες σε πρωτοετείς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και ασκούμενους δικηγόρους, όπως έχουν πράξει λίγοι δικηγορικοί σύλλογοι στην Ελλάδα, επικροτήσαμε την πρωτοβουλία τους αυτή ως εξαιρετική και απόλυτα αναγκαία και θέσαμε εαυτούς στην διαθεσή τους.

Κλείνοντας, θυμίζουμε οτι ο Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων έχει αποδείξει οτι επιδιώκει την συνεργασία και συνεννοείται άψογα με άλλες οργανώσεις χωρίς ΠΟΤΕ να λαμβάνει υπόψιν τυχόν πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές και έχοντας ως μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση και εκπροσώπηση των ασκουμένων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης. Είμαστε σε κάθε περίπτωση υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε ακέραιες στον αποστολέα τους τις "φιλικές" συμβουλές του συναδέλφου του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και να εκφράσουμε δημοσιώς την λύπη μας για την αρνητική εικόνα που σχηματίσθηκε σε όσους παρακολούθησαν την θλιβερή αυτή αντιπαραθεση.

Επικοινωνια: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess@blogspot com, 6970057700, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου