Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012


Ασκηση στα δικαστηρια!

Την Παρασκευη 1/7 καταβληθηκαν στους τραπεζικους λογαριασμους τα χρηματα που οφειλονταν στους εργαζομενους του πρωτου εξαμηνου (Φεβρουαριος-μισος Μαρτιος). Φυσικα αυτο εγινε μετα απο συνεχεις πιεσεις τοσο απο τον Συλλογο και τους ασκουμενους που εργαζονται στα δικαστηρια της Θεσσαλονικης οσο και απο τους συναδελφους στην Αθηνα και αλλες πολεις. Ειναι παρολα αυτα εμφανης η μεγαλη καθυστερηση που υπηρξε σε ολη την διαρκεια της διαδικασιας που ακολουθησε το υπουργειο δικαιοσυνης, ακομα και μετα τις διαβεβαιωσεις που υπηρχαν για αμεση καταβολη.

Σε καθε περιπτωση πρεπει να σημειωθει οτι η εξοφληση των οφειλων για τους εργαζομενους του πρωτου εξαμηνου ειναι κατι που ουτως η αλλως επρεπε να ειχε γινει μεσα (το αργοτερο) στον Απριλιο και δεν διασφαλιζει με κανενα τροπο την αμεση εξοφληση των οφειλων του δευτερου εξαμηνου. Κατα τα λεγομενα "αρμοδιων" του υπουργειου η διαδικασια για τα χρηματα του διαστηματος απο 16/3 μεχρι και τον Μαιο θα ειναι διαφορετικη: Θα καταβαλλονται τα χρηματα μονο για οσα τμηματα εχουν αποστειλλει σωστα δικαιολογητικα ανεξαρτητα απο τα υπολοιπα  τμηματα. Αυτη η διαδικασια εξαρτα τις πληρωμες σε μεγαλο βαθμο απο το ποσο γρηγορα προετοιμαζουν και αποστελλουν τα απαραιτητα εγγραφα οι γραμματειες και επομενως ειμαστε υποχρεωμενοι να βρισκομαστε σε συνεχη συνεννοηση μαζι τους και να πιεζουμε αναλογα.

Επισης, πρεπει να σημειωθει οτι ακομα δεν ειναι ξεκαθαρο ποσο χρονο θα χρειαστουν οι υπηρεσιες του υπουργειου για να επεξεργαστουν τα στοιχεια αυτα και επομενως δεν μας εγγυαται κανεις ποσος χρονος θα χρειαστει προκειμενου να καταβληθουν και αυτοι οι μισθοι. Σε τηλεφωνικη επικοινωνια μας με το υπουργειο μας ενημερωσαν οτι αυτο θα γινει πιθανοτατα στα μεσα Ιουνιου. Αυτες ομως οι διαβεβαιωσεις ειχαν γινει και παλαιοτερα τοσο για μας οσο και για τους συναδελφους που μολις προχθες πληρωθηκαν. Ειναι επομενως αναξιοπιστες και οφειλουμε να δυσπιστουμε απεναντι τους. Παρα τις απειλες, τους εκβιασμους και τις προσπαθειες καθησυχασμου μας δεν εχουμε ουτε την υπομονη ουτε την πολυτελεια να περιμενουμε και εμεις το ιδιο διαστημα! 

Ενοψει των παραπανω, αλλα και της πρακτικης του δημοσιου που να πληρωνει ενα μερος των εκαστοτε οφειλων για να εκτονωνονται οι αντιδρασεις, δεν μπορουμε παρα να φανουμε ανυποχωρητοι στις πιεσεις μας: Στην Θεσσαλονικη την Τριτη και Τεταρτη θα προχωρησουμε κανονικα και οπως αποφασιστηκε την περασμενη Παρασκευη στην ληψη αποφασης για κινητοποιησεις (αποχες-στασεις εργασιας), ακομα και με συμβολικο χαρακτηρα, ωστε να συνεχισουμε αμειωτη την πιεση μεχρι την οριστικη καταβολη ολων των χρηματων που μας οφειλονται! 


Επικοινωνια: askoumenoithess@yahoo.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, 6970057700


Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου