Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ !

ΠΡΟΣ: ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.                                                                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΜΕ.

Οι ασκούμενοι δικηγόροι που εργάζονται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης επικράτειας βρίσκονται όμηροι της ανευθυνότητας των «αρμοδίων» του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η πραγματοποίηση μέρους της άσκησης στις υπηρεσίες των δικαστηρίων γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις Αναβάθμισης της Διοικητικής Ικανότητας των Δικαστηρίων» το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ. Ήδη ωστόσο από το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του (16/9/2011 – 15/3/2012) παρουσιάστηκαν τρομακτικές καθυστερήσεις στις πληρωμές. Σήμερα, 9 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος, οι καθυστερήσεις δεν έχουν σταματήσει! Στους ασκούμενους δικηγόρους που ξεκίνησαν να εργάζονται στις 16/3/2012 ακόμα δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό αν και η ίδια η υπουργική απόφαση με βάση την οποία εργαζόμαστε προβλέπει 600 ευρώ μεικτή αμοιβή τον μήνα (480 καθαρά). Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι στην Αθήνα επίσης δεν έχουν πληρωθεί καθόλου αν και ξεκίνησαν να εργάζονται στις 16/1/2012! Ως Σύλλογος αλλά και μεμονωμένα δεν καταφέραμε ποτέ να λάβουμε κάποια υπεύθυνη απάντηση από το υπουργείο στις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις μας από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα. Αντίθετα πέσαμε θύματα κορϊδίας, απαξίωσης και αδιαφορίας ενώ τις λίγες φορές που μας έδωσαν ουσιαστική απάντηση διαψεύστηκαν από τις ίδιες τους τις πράξεις.

Η πρόσφατη πληρωμή ορισμένων συναδέλφων που εργάστηκαν μέχρι τις 15/3 για εκείνους τους μήνες (Φεβρουάριος, μισός Μάρτιος) δεν μας αρκεί καθώς πιστεύουμε ότι γίνεται αποκλειστικά για να αποκλιμακωθεί η ένταση και χωρίς διασφάλιση των υπολοίπων. Η πίεση που δεχόμαστε γίνεται γίνεται μάλιστα ακόμα εντονότερη από το γεγονός ότι η συγκρότηση της νέας, μετά τις εκλογές, κυβέρνησης και το καλοκαίρι θα οδηγήσουν σ μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Την στιγμή που το όλο πρόγραμμα δεν κοστίζει τίποτα στο ελληνικό κράτος, τα χρήματα έχουν ήδη εκταμιευτεί εδώ και καιρό από το ΕΣΠΑ και οι υποχρεώσεις όλων μας τρέχουν απαιτούμε να καταβληθούν άμεσα όσα μας οφείλονται αλλά και να μην υπάρξουν ξανά ανάλογες καθυστερήσεις! 

Οι ασκούμενοι δικηγόροι των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης μετά από σχετική ψηφοφορία, κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να κηρύξουν λευκή αποχή για την Παρασκευή 8/6/2012 από τις 10.00 πμ μέχρι την λήξη της βάρδιας, παραμένοντας στον χώρο του δικαστικού μεγάρου. Η αξιοπρέπεια και οι ανάγκες μας ως νέων πτυχιούχων και σύντομα δικηγόρων δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την άμισθη εργασία μας μέχρι τουλάχιστον να λάβουμε επίσημη και υπεύθυνη απάντηση για το πότε θα μας καταβληθούν οι 3 μήνες που έχουμε δουλέψει!!

Επικοινωνία: askoumenoithess.blogspot.comaskoumenoithess@yahoo.comfacebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ. 6970057700 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου