Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Για την καταργηση των παραστασεων...

Βασει των συμφωνων αποφασεων της Γενικης Συνελευσης και του Διοικητικου Συμβουλιου του Συλλογου μας διεκδικουμε πληρη και οριστικη καταργηση των υποχρεωτικων παραστασεων των ασκουμενων για την συμμετοχη στις εξετασεις του ΔΣΘ. Θυμιζουμε οτι ειδικα για την Β' εξεταστικη περιοδο του 2012, μετα απο αιτημα μας για καταργηση της υποχρεωσης αυτης, το ΔΣ του ΔΣΘ μειωσε τον αριθμο των απαιτουμενων αυτων παραστασεων απο 30 σε 20.

Σημερα, 27-12-2012, επαναφεραμε το αιτημα μας για πληρη και οριστικη καταργηση των υποχρεωτικων παραστασεων καθως θεωρουμε πως πλεον ειναι θεσμος αναχρονιστικος και ανουσιος, ενω ταυτοχρονα οδηγει ολους μας σε περιττη ταλαιπωρια. Τονιζουμε ταυτοχρονα οτι στους περισσοτερους δικηγορικους συλλογους της επαρχιας αλλα και στον Δικηγορικο Συλλογο Αθηνας σχετικη υποχρεωση των ασκουμενων πλεον δεν υφισταται.

Σε περιπτωση που το ΔΣ του ΔΣΘ παραμεινει προσκολλημενο στο ισχυον συστημα και το αιτημα μας δεν γινει δεκτο, ζητουμε, λογω των παρατεταμενων κινητοποιησεων στο χωρο της δικαιοσυνης, την παραταση και για την Α' εξεταστικη περιοδο του 2013 οσων ισχυσαν στις τελευταιες εξετασεις, δηλαδη ελαχιστος αριθμος οι 20 παραστασεις μειον 10 για καθε εξαμηνο ασκησης στα δικαστηρια.

Επικοινωνια: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, 6970057700

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου