Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Εγκυκλιος για την Ασκηση στα Δικαστηρια!


Βασει εγκυκλιου που μας κοινοποιηθηκε απο το Υπ. Δικαιοσυνης, γνωστοποιουμε σε οσους ενδιαφερονται να πραγματοποιησουν μερος της ασκησης τους στα δικαστηρια:
1) Δυνατοτα παρατασης της ασκησης στα δικαστηρια κατα ενα εξαμηνο υπαρχει μονο για το αμεσως επομενο εξαμηνο απο εκεινο που ο ενδιαφερομενος ηδη πραγματοποιησε. Η ασκηση επομενως στα δικαστηρια μπορει
 να πραγματοποιηθει μονο για εως δυο ΣΥΝΑΠΤΑ εξαμηνα.
2) Δεν δικαιουται να πραγματοποιησει καποιος ασκηση στα δικαστηρια εαν το 18μηνο της συνολικης του ασκησης ολοκληρωνεται πριν την ολοκληρωση του εξαμηνου ασκησης στα δικαστηρια. Βασει της εγκυκλιου σημασια εχει το ημερολογιακο 18μηνο απο τοτε που εγγραφηκε καποιος στον οικειο δικηγορικο συλλογο και οχι η ημερομηνια εξετασης για την αδεια.
3) Σε περιπτωση που καποιος παρα τα ανωτερω ξεκινησει ασκηση στα δικαστηρια δεν δικαιουται πληρωμης.

Παρακαλουμε τους συναδελφους να τηρησουν το παραπανω πλαισιο ωστε να μην αποκλειονται αλλοι με τροπο παρατυπο απο την δυνατοτα συμμετοχης τους στο προγραμμα και να μην δημιουργουνται κενες θεσεις στις υπηρεσιες των δικαστηριων.

Να τονισουμε επισης οτι η εγκυκλιος αυτη μας κοινοποιηθηκε στις αρχες Νοεμβριου (εκδοθηκε στις 31/10/2012). Επομενως προφανως αναφερεται σε οσους προτιθενται να ξεκινησουν ασκηση στα δικαστηρια και φυσικα οχι σε οσους εχουν ηδη ολοκληρωσει ή ξεκινησει την συμμετοχη τους στο προγραμμα!


Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700


Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου