Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις!!


Πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 20-2-2013 έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με τους δικηγορικούς συλλόγους να συμπαρίστανται κηρύσσοντας αποχή για την ίδια ημέρα.

Η πολιτική της κυβέρνησης αντί να “σώσει την χώρα” έχει οδηγηθεί σε πλήρη αποτυχία, πτωχεύοντας την ελληνική κοινωνία και εξαθλιώνοντας οικονομικά τους Έλληνες πολίτες. Με τα ποσοστά ανεργίας να έχουν αγγίξει το 27% (άνω του 60% για τους νέους), τα ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματα να βρίσκονται υπό διωγμό και τους μισθούς να ρυθμίζονται διαρκώς προς τα κάτω, οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στους απεργούς εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, η κατακόρυφη αύξηση των δικαστικών εξόδων που καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση στην δικαιοσύνη και η πολλαπλή υποβάθμιση του δικηγορικού επαγγέλματος που ανοίγει τον δρόμο για πλήρη εξάλειψη της ανεξάρτητης δικηγορίας προς όφελος μεγάλων δικηγορικών εταιρειών, περιγράφουν το περιβάλλον στο οποίο εμείς, οι νέοι επιστήμονες, καλούμαστε να επιβιώσουμε. Οι συνέπειες για τους νέους δικηγόρους είναι ήδη ορατές: βίαιη έξοδος από το επάγγελμα, φτώχεια, μετανάστευση.

Για τους λόγους αυτούς, ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους σε:

- συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης
- συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 10.30 πμ
- συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!


Eπικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ. 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου