Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ενημέρωση για το πρόγραμμα άσκησης στα δικαστήρια έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, Μήττας Μιχάλης, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οσον αφορά στο πρόγραμμα πληρωμών, οι υπεύθυνοι του προγράμματος μας διαβεβαίωσαν οτι η επόμενη πληρωμή, που αφορά όσους ξεκίνησαν 16/1, θα γίνει εντός του Ιουλίου. Επίσης, υπολογίζουν οτι οι πληρωμές θα συνεχιστούν από τέλη Αυγούστου (το αργότερο) και θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο. Οι έλεγχοι των δικαιολογητικών εξάλλου, όπως και μόνοι διαπιστώσαμε, δεν αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ούτε σοβαρά προβλήματα παρά την έλλειψη προσωπικού.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος και οι πληρωμές καθυστερούν από τους συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργεί το ΕΣΠΑ. Οι υπεύθυνοι μας διαβεβαίωσαν οτι τα χρήματα θα καταβληθούν έστω και με καθυστέρηση, αφού σε περίπτωση διακοπής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, οι σχετικές δαπάνες θα αναληφθούν από το Υπουργείο.

Τέλος, σχετικά με τα 48 ευρώ του μήνα Μαρτίου που δεν καταβλήθηκαν, μας πληροφόρησαν οτι η απώλειά τους ωφείλεται στην αργία που συνέπεσε με την ημέρα προσέλευσης. Για τον λογο αυτόν το ΕΣΠΑ ''έκοψε'' τρείς ημέρες, συνολικά 48 ευρώ. Στις επίμονες ερωτήσεις μας για το τι μπορεί να γίνει ωστε να μην χαθούν τα χρήματα αυτά, δήλωσαν αναρμόδιοι.

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου