Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

AITHMA

Της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 24-3-2015,

Σχετικά με την προκήρυξη των Δικηγορικών Εξετάσεων της Α΄Εξεταστικής Περιόδου αιτούμαστε τα εξής:

1) Η προκήρυξη των εξετάσεων γίνεται σε χρόνο πολύ συντομότερο σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες εξεταστικές περιόδους. Δεδομένου ότι οι περισσότερες ορκωμοσίες των Νομικών Σχολών της χώρας διεξάγονται τον Οκτώβριο, είναι προφανές ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων δεν θα έχει συμπληρώσει πλήρες 18μηνο έως τις 31-3-2015. Ως εκ τούτου, ζητούμε κατ' εξαίρεση για αυτήν την εξεταστική περίοδο και λόγω του χρόνου προκήρυξής της, να γίνουν δεκτές αιτήσεις συναδέλφων που συμπληρώνουν το 18μηνο της άσκησής τους έως και τον ερχόμενο Μάιο. Άλλωστε σε πρακτικό επίπεδο η άσκηση συνεχίζεται απρόσκοπτα και κατά την περίοδο των εξετάσεων έως την ολοκλήρωση αυτών, γεγονός που συνήθως συμβαίνει στα τέλη Μαΐου.

2) Να μην ληφθεί υπόψη της εξεταστικής επιτροπής ο αριθμός των παραστάσεων που κάθε ασκούμενος πραγματοποίησε. Δεδομένης της διεξαγόμενης συζήτησης για την κατάργηση των παραστάσεων, η οποία άλλωστε έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, του εντελώς τυπικού χαρακτήρα του θεσμού, αλλά και των παρατεταμένων δικηγορικών αποχών το 2014, αιτούμαστε να γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφίων ακόμα και χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει παράσταση.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή άλλη συνδρομή κρίνετε απαραίτητη. Επικοινωνία: eandith@gmail.com, askoumenoithess.blogspot.com, τηλ. 6970057700.

    Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος                  Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης          Φουλίδου Ανδριάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου