Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Ως γνωστόν μεγάλη καθυστέρηση έχει προκύψει στις πληρωμές των συναδέλφων που εργάζονται στα δικαστήρια, κυρίως εκείνων που εργάζονται με παράταση από το προηγούμενο εξάμηνο. Αρχικά, μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά μας στο Υπ. Δικαιοσύνης, μας διαβεβαίωσαν οτι η καθυστέρηση οφείλεται σε κόλλημα του ΕΣΠΑ εξαιτίας του οποίου αναμένονταν να υπάρξει αργοπορία μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Τότε ωστόσο οι αρμόδιοι του υπουργείου ήταν αισιόδοξοι οτι οι πληρωμές θα ολοκληρώνονταν μέσα στον Μάιο.

Αυτήν την εβδομάδα επικοινωνήσαμε και πάλι με τους αρμοδίους οι οποίοι μας πληροφόρησαν πως το πρόγραμμα δέχθηκε έλεγχο από το ΕΣΠΑ που προκάλεσε νέα καθυστέρηση, ωστόσο και πάλι μας διαβεβαίωσαν οτι οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου.

Θυμίζουμε οτι η τελευταία φορά που είδαμε τόσο μεγάλη καθυστέρηση ήταν το εαρινό εξάμηνο του 2012 οπότε και η πληρωμή των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου και Ιουνίου έγινε μόλις στις 30 Ιουλίου (!) και ενώ είχε μεσολαβήσει διήμερη αποχή των συναδέλφων στα δικαστήρια από τις εργασίες τους ύστερα από σχετική πρόταση του ΔΣ του Συλλόγου μας και σύμφωνη απόφαση των εργαζόμενων στα δικαστήρια.

Ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την καταβολή των οφειλόμενων έως το αργότερο τα μέσα Ιουνίου. Σε περίπτωση ωστόσο που αποδειχθεί οτι και πάλι έχουμε πέσει θύματα εμπαιγμού διαφόρων "υπευθύνων" θεωρούμε οτι η χρήση εντονότερων μέσων διαμαρτυρίας και πίεσης είναι δυστυχώς αναπόφευκτη, πάντα όμως στην βάση της δημοκρατικής συναπόφασης από κοινού με όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους...

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου